Reklama
Piškotoví indiánci
Fotogalerie:

Piškotoví indiánci

Bohdana Malá

Praha
Do přípravy můžeš zapojit své děti. Výborně se hodí na dětskou party.
Bohdana Malá, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 ml mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 150 g máslo
  • 200 g piškoty
  • Poleva:
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 lžíce máslo
  • 3 lžíce mléko
  • Ozdoba:
  • 2 lžíce poleva čokoládová světlá
  • 2 lžíce cukrářské zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrolu s nepřilnavým povrchem přivedeme k varu mléko, část odlijeme do hrníčku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Za stálého míchání jej pomalu přilijeme do vroucího mléka. Vaříme, dokud pudink nezhoustne.
  2. Po uvaření jej občas promícháme, aby nevznikl škraloup. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, pak ho ušleháme s cukrem, po lžících přidáváme vychladlý pudink. Hotovým krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme piškoty.
  3. Krémové indiánky necháme ztuhnout v lednici. Mezitím připravíme čokoládovou polevu. V kastrůlku smícháme čokoládu na vaření, máslo a mléko. Vše rozpustíme. Poleva by měla být tekutá, ale ne příliš. Přelijeme ji do misky a za občasného míchání necháme zchladnout.
  4. Do vlažné polevy namáčíme špičky krémových indiánků (krém musí být opravdu tuhý a studený).
  5. Nakonec indiánky ozdobíme. Například bílou čokoládovou polevou a cukrářským posypem podle své vlastní fantazie.

    TIP: Pudink se nevaří z půl litru mléka jako obvykle, protože musí být na krém hustější.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu