Ingredience
- Těsto:
- 400 ml mléko
- 1 pudink vanilkový
- 3 lžíce cukr moučkový
- 150 g máslo
- 200 g piškoty
- Poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 1 lžíce máslo
- 3 lžíce mléko
- Ozdoba:
- 2 lžíce poleva čokoládová světlá
- 2 lžíce cukrářské zdobení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V kastrolu s nepřilnavým povrchem přivedeme k varu mléko, část odlijeme do hrníčku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Za stálého míchání jej pomalu přilijeme do vroucího mléka. Vaříme, dokud pudink nezhoustne.
-
Po uvaření jej občas promícháme, aby nevznikl škraloup. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, pak ho ušleháme s cukrem, po lžících přidáváme vychladlý pudink. Hotovým krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme piškoty.
-
Krémové indiánky necháme ztuhnout v lednici. Mezitím připravíme čokoládovou polevu. V kastrůlku smícháme čokoládu na vaření, máslo a mléko. Vše rozpustíme. Poleva by měla být tekutá, ale ne příliš. Přelijeme ji do misky a za občasného míchání necháme zchladnout.
-
Do vlažné polevy namáčíme špičky krémových indiánků (krém musí být opravdu tuhý a studený).
-
Nakonec indiánky ozdobíme. Například bílou čokoládovou polevou a cukrářským posypem podle své vlastní fantazie.
TIP: Pudink se nevaří z půl litru mléka jako obvykle, protože musí být na krém hustější.