Ingredience
- 100 g čokoláda na vaření
- 2 lžíce mléko
- 1 lžíce máslo
- 150-200 g piškoty
- 100 g marmeláda jahodová, malinová nebo rybízová
- 1 sáček čoko kuličky na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čokoládu na vodní lázni pomalu smícháme s mlékem a s máslem. Počkáme, dokud se dokonale nerozpustí. Máslo čokoládě dodá krásný lesk, a lépe se tak s polevou pracuje, směs by však měla být stále tuhá (krémová).
-
Jednu třetinu piškotů rozložíme na pracovní plochu a za pomoci cukrářského sáčku naneseme na každý piškot malý kopeček marmelády, který přitiskneme druhým piškotem.
-
Na něj lžičkou (nebo cukrářským sáčkem) naneseme čokoládový kopeček a přitiskneme třetí, poslední
piškot.
-
Špičku komínku dozdobíme čokoládovou kuličkou, kterou připevníme nanesením marmelády.
-
Komínky necháme zchladnout a můžeme je podávat. Výborné jsou i jako ozdoba zmrzlinového poháru.