Ovoce můžeš obměňovat podle sezony.
Monika Teplá, Jičín
Ingredience
- 100 g cukr krystal
- 3 ks vejce
- 100 g polohrubá mouka
- 1/2 balíčku kypřicí prášek
- 3 lžíce horká voda
- tuk a mouka na plech
- 3 ks kiwi
- 10 kuliček hroznové víno
- 1 ks dortové želé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cukr promícháme s vejci a pomocí elektrického šlehače vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přilijeme horkou vodu. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
-
Po vychladnutí na moučník klademe připravené ovoce. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a zalijeme jím ovoce.