Ingredience
- Těsto:
- 3 vejce
- špetka sůl
- 3 lžíce cukr moučkový
- 3 lžíce mouka polohrubá
- 1/2 prášek do pečiva
- Krém:
- 1 šálek cukr krupice
- 1/4 hrnku voda
- 100 g mandle oloupané
- 50 g piškoty
- 3 žloutek
- 2 lžíce rum nebo likér
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně přimícháváme mouku s kypřicím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
-
Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
-
Piškot necháme vychladnout a zatím připravíme krém.
-
Cukr svaříme s vodou, přimícháme nastrouhané mandle a piškoty a necháme lehce vychladnout. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec přilijeme rum nebo jiný likér podle výběru.
-
Na piškot natřeme mandlový krém a necháme uležet a vychladnout, nejlépe přes noc, aby se chutě smísily.
-
Krájíme pomocí namočeného ostrého nože na trojúhelníčky a podáváme.
TIP: Labužníci mohou hotový moučník ještě posypat nastrouhanou čokoládou.