Reklama
Piškot s mandlovým krémem
Fotogalerie:

Piškot s mandlovým krémem

Jana Ohejbalová

Brno
Jako hospodyňka teprve začínám a zkouším, co zvládnu. Tenhle piškot nám opravdu zachutnal.
Jana Ohejbalová, Brno

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 vejce
  • špetka sůl
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 3 lžíce mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Krém:
  • 1 šálek cukr krupice
  • 1/4 hrnku voda
  • 100 g mandle oloupané
  • 50 g piškoty
  • 3 žloutek
  • 2 lžíce rum nebo likér

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně přimícháváme mouku s kypřicím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  2. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  3. Piškot necháme vychladnout a zatím připravíme krém.
  4. Cukr svaříme s vodou, přimícháme nastrouhané mandle a piškoty a necháme lehce vychladnout. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec přilijeme rum nebo jiný likér podle výběru.
  5. Na piškot natřeme mandlový krém a necháme uležet a vychladnout, nejlépe přes noc, aby se chutě smísily.
  6. Krájíme pomocí namočeného ostrého nože na trojúhelníčky a podáváme.

    TIP: Labužníci mohou hotový moučník ještě posypat nastrouhanou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu