Reklama
Petardův dezert
Fotogalerie:
 

Petardův dezert

Blanka Dihlová

Ludgeřovice
Pro zkušené kuchařky a cukrářky to nebude žádný problém, ale tento moučník jistě dokážou zvládnout i šikovné začátečnice.
Blanka Dihlová, Ludgeřovice

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 žloutek
  • 6 lžic cukr moučkový
  • 6 lžic olej
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 3 lžíce kakao
  • 1 prášek do pečiva
  • 6 bílek
  • Krém:
  • 1 l mléko
  • 200 g cukr krupice
  • 13 lžic mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 2 šlehačka v prášku
  • Ozdoba:
  • dle chuti kakao
  • dle chuti čokoláda strouhaná
  • dle chuti rum

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřicím práškem.
  2. krok2 Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
  3. krok3 Uvaříme si krém z mléka‚ cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
  4. krok4 Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotovým krémem důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
  5. Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. Hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu