Reklama
Perníkový zajíc a vajíčka
Fotogalerie:

Perníkový zajíc a vajíčka

Lenka Černá

Havlíčkův Brod
Peču je pravidelně, mám co rozdávat hostům.
Lenka Černá, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 600 g mouka hladká
  • 250 g cukr moučkový
  • 100 g med
  • 50 g máslo
  • 2 lžičky soda jedlá
  • 2 lžičky perníkové koření
  • 4 ks vejce
  • 1 ks bílek
  • 150 g cukr moučkový
  • 1/2 cit. šťáva citrónová
  • 1 lžička škrob bramborový
  • 1 ks lentilky
  • 1 ks čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme hladké těsto‚ zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Z odpočinutého těsta na pomoučeném vále vyválíme placku asi 0‚5 cm silnou a podle vlastní fantazie vykrojíme velikonočního zajíce.
  2. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut při teplotě 180 °C. Po upečení potřeme ještě teplé tvary hodně rozšlehaným vejcem, aby se leskly.
  3. Půlky vajíček jsem pekla na pomaštěné a moukou posypané obrácené lžíci. Po vychladnutí jsem je slepovala k sobě‚ dovnitř jsem dávala lentilky (nemusí být).
  4. Na polevu smícháme bílek‚ cukr‚ škrob a citronovou šťávu. Zajíce i vejce ozdobíme podle vlastní fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu