Ingredience
- Těsto:
- 250 g mouka hladká
- 70 g cukr moučkový
- 25 g máslo
- 1 vejce
- 1 lžíce med
- 1 lžička koření perníkové
- Poleva:
- 150 g cukr moučkový
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 1 lžička škrob
- dle potřeby potravinářské barvivo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V zadělávací míse smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme doprostřed celé vejce, změklé máslo, med a nakonec posypeme kořením.
-
Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň dvě hodinky odpočinout.
-
Z vypracovaného těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme asi 0,5 cm silný plát, ze kterého podle vlastní fantazie vykrojíme zajíce.
-
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem 20 minut při teplotě 140 °C. Zajíčka vyndáme z trouby, když začne zlátnout. Můžeme nechat na plechu lehce zchladnout.
-
Na polevu smícháme moučkový cukr, škrob a citronovou šťávu. Rozdělíme ji na několik dílů dle množství barev, které chceme použít, a poté přendáme do zdobicích kornoutků.
-
Zdobíme podle vlastní fantazie nebo předlohy.