Reklama
Perníkový kalendář
Fotogalerie:

Perníkový kalendář

Simona Frydrychová

Adamov
Stačí vykrojit tvary a označit je daty.
Simona Frydrychová, Adamov

Ingredience

  • 800 g mouka hladká
  • 280 g cukr moučkový
  • 120 g máslo
  • 5 lžic med
  • 2 vejce
  • 2 žloutek
  • 2 lžičky soda
  • 2 lžíce perníkové koření

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, ze kterého můžeme ihned vykrajovat formičkou tvary. Lepší však je nechat těsto přes noc v ledničce odpočinout, aby se ingredience propojily.
  2. Vykrájené perníčky upečeme a ještě horké je potřeme rozšlehaným vajíčkem, do něhož můžeme přidat potravinářské barvivo.
  3. Perníčky popíšeme čísly a vytvoříme dle fantazie vlastní adventní kalendář.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou. Michaela Straková, Jeseník
Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
Křupavé sušenky

Křupavé sušenky

Jana Milerová, Praha
Sladký život /09.11.18
Dýňový cupcake  s tvarohovým  krémem

Dýňový cupcake  s tvarohovým  krémem

Podle receptu

Dany Balbínové z Prahy.

Sladký život /09.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama