Reklama
Perníkové řezy
Fotogalerie:

Perníkové řezy

Jiřina Leníčková

Vysoké Mýto
Tyto řezy peču po celý rok, rodina je má ráda, na Vánoce je jen svátečněji ozdobím.
Jiřina Leníčková, Vysoké Mýto

Ingredience

  • čokoláda na vaření
  • 2 lžíce kakao
  • 2 vejce
  • 1 lžíce máslo
  • 1 dl mléko
  • 2 lžíce rum
  • 200 g cukr krupice
  • 300 g mouka hladká
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g ořechy
  • 70 g med
  • 100 g rozinky
  • 5 lžic mléko na polevu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do perníku a kakao. Pak přidáme mléko, vejce, med, rum a všechno důkladně promícháme. Na závěr přisypme rozinky a ořechy. A znovu promícháme. Těsto by mělo mít mírně tekutou konzistenci, aby se dalo nalít do formy. Důkladně vymažeme pečicí formu, která by měla být hlubší a obdélníkového tvaru. Těsto do ní vlijeme.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °-180 °C asi 25 – 30 min. Než se perník upeče, připravíme polevu. V kastrolku rozpustíme čokoládu s mlékem a máslem. Polevu hned poté, co vyndáme perník z trouby, nalijeme na povrch a dobře rozetřeme. Po ztuhnutí polevy perník nakrájíme na čtverečky. Přidáváme-li ho mezi směs vánočního cukroví, povrch zdobíme pomocí papírových šablon.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu