Reklama
Reklama
Perníkové kraslice
Fotogalerie:

Perníkové kraslice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Yvonne Urbanová, Všetaty

Ingredience

  • 375  g hladké mouky
  • 100  g cukru moučky
  • 45  g medu
  • 1 vejce
  • 100–120  g másla
  • 1 lžíce koření do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/4 kypřicího prášku
  • 1 lžíce kakaa
  • POLEVA:
  • 200 g (i víc podle potřeby) cukru moučky
  • 3 vaječné bílky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • potravinářské barvivo

Doba přípravy

Počet porcí

2 plechy

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: do mísy prosejeme veškeré sypké suroviny a řádně je promícháme, poté obsah dáme na vál a přidáme vejce, med a máslo.

  2. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici do druhého dne.

  3. Pak těsto rozválíme na mírně pomoučeném válu na plát silný cca 5 mm a vykrajujeme z něj tvary. Rozložíme je na plech a pečeme asi 15 minut při 180 °C. Po vychladnutí nanášíme barevný podklad z bílkové polevy štětečkem.

  4. Poleva: do mísy s bílky prosejeme moučkový cukr a metlou prošleháváme, přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Vyšleháváme do požadované hustoty. POZOR: na barevný podklad musí být poleva řidší, na samotné zdobení hustá.

  5. Poté si odebereme množství polevy, ze které budeme dělat podklad. Rozdělíme ji do mističek a přidáme potravinářské barvivo.

  6. Štětcem naneseme barevný podklad na perníkovou kraslici. Necháme ho řádně vyschnout a teprve pak zdobíme kraslici podle vlastní fantazie.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda
Sladký život /17.04.19
Velikonoční cupcaky

Velikonoční cupcaky

Recept si jistě oblíbíš

Podle receptu Jany Křenkové z Kladna

Sladký život /16.04.19
Perníková vajíčka

Perníková vajíčka

Podle receptu

Milady Krejčí z Trutnova

Sladký život /15.04.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama