Reklama
Perníková roláda
Fotogalerie:

Perníková roláda

Lucie Pěničková

Olomouc

Do povidlové náplně můžeš přidat trochu rumu, bude ještě voňavější.

Lucie Pěničková, Olomouc

Ingredience

  • Těsto:
  • 400 g hladká mouka
  • 100 g máslo
  • 140 g cukr moučka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce med
  • 1 lžička jedlá soda
  • 2 lžičky koření do perníku
  • Náplň:
  • 450 g švestková povidla
  • 50 g vlašské ořechy
  • 50 g rozinky
  • 1 vejce na potření
  • na posypání mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo pokrájíme na malé kousky, přidáme cukr, vejce, mouku, med, sodu a koření do perníku a vypracujeme hladké těsto, které nenecháme odležet, ale hned s ním dále pracujeme. Množství těsta je počítáno na dvě rolády, takže ho rozdělíme na dvě poloviny, které rozválíme. Aby se nám těsto nelepilo, válíme ho z obou stran přes pečicí papír.

  2. Ořechy nasekáme na menší kousky a spolu s rozinkami je vmícháme do povidel. Pokud máme příliš řídká povidla, zahustíme náplň pár lžícemi strouhanky. Náplň poklademe na oba rozválené obdélníky a zamotáme do rolád. Rolády potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme je vydatně mandlovými lupínky.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 25 minut do zezlátnutí. Rolády necháme vychladnout a teprve potom je nakrájíme na plátky.

  4. Roláda je nejlepší  rozleželá po jednom až dvou dnech.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu