Reklama
Perníková chaloupka
Fotogalerie:

Perníková chaloupka

Lenka Petelíková

Mokropsy
Na Vánoce peču několik druhů cukroví, ale nejlepší je, když začneme péct perníkovou chaloupku. Je to rituál, kterého se rády účastní především děti. Samy vykrajují příslušné tvary a s napětím čekají, jak dopadne pečení, jestli budou stěny rovné, aby se dobře slepovaly. Chaloupku pak zdobím sice sama, ale všichni jsou u toho.
Lenka Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • 120 g cukr moučkový
  • 50 g máslo
  • 3 vejce
  • 1 lžička kakao
  • 500 g mouka hladká
  • 150 g cukr pískový
  • 1/2 prášek do perníku
  • šťáva citrónová
  • 100 g med
  • 1 bílky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mouku prosejeme, nejprve vmícháme vše sypké, přidáme med a rozpuštěné máslo, pak postupně zapracujeme vejce. Těsto na pomoučeném vále velmi důkladně vypracujeme, zabalíme ho do igelitového sáčku a necháme alespoň 24 hodin odpočinout.
  2. krok2
    Uležené těsto ještě jednou důkladně prohněteme a rozválíme ho na plát silný asi 3 mm. Podle přání vypichujeme tvořítky různé tvary, které klademe na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na střední teplotu je upečeme.
  3. krok3
    Perníčky necháme vychladnout, ozdobíme je bílkovou polevou a necháme je dobře zaschnout. Poleva: moučkový cukr 2 x prosejeme a utřeme ho s bílkem dohladka. Podle potřeby přidáme citronovou šťávu. Perníčky zdobíme buď speciální koupenou zdobičkou, nebo igelitovým sáčkem, kterému ustřihneme růžek.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou. Michaela Straková, Jeseník
Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
Křupavé sušenky

Křupavé sušenky

Jana Milerová, Praha
Sladký život /09.11.18
Dýňový cupcake  s tvarohovým  krémem

Dýňový cupcake  s tvarohovým  krémem

Podle receptu

Dany Balbínové z Prahy.

Sladký život /09.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama