Ingredience
- Těsto
- 3 sklenice mouka hladká
- 2 vejce
- 1,5 sklenice cukr krupice
- 1/2 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakao
- 3/4 sklenice olej
- 2 sklenice mléko
- 1 prášek do perníku
- trochu koření perníkové
- kokos podle chuti
- Poleva
- poleva citrónová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mouky zamícháme prášek do pečiva, cukr, kakao, vejce a postupně přiléváme vlažné mléko a olej. Nakonec přidáme trochu kokosu a perníkového koření (strouhaný perník, skořice...).
-
Pečeme asi na 180 °C. Po vychladnutí perník překrojíme na půl a plníme marmeládou. Povrch potřeme citronovou polevou a můžeme podávat.