Reklama
Perníčky
Fotogalerie:

Perníčky

Vlastimila Kušková

Zdice
Když je necháš v chladu odležet, koledníci si na této tradiční velikonoční parádičce opravdu pochutnají.
Vlastimila Kušková, Zdice

Ingredience

  • Těsto
  • 180 g med
  • 50 g hera
  • 100 g cukr moučkový
  • 2 žloutek
  • 350–400 g mouka hladká
  • 1 lžíce koření perníkové
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžíce kakao
  • 1 lžíce soda
  • Poleva
  • 1 bílek
  • 150 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Utřeme tuk, cukr a žloutky. Přidáme rozehřátý med, rum a koření. Po chvíli přisypeme mouku, do které prosejeme kakao a sodu. Dobře promícháme, překryjeme mikrotenem a necháme v chladu den odležet.
  2. Druhý den těsto trochu podsypeme a vyválíme na sílu stébla. Vykrajujeme tvary, které klademe na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Jestli nedrží tvar a roztékají se, vpracujeme ještě trochu mouky. Hned po vytažení pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Perníčky dostanou krásný lesk. Necháme je takzvaně vydýchat a zdobíme až druhý den.
  3. Připravíme polevu z bílku a cukru, který prosejeme přes husté sítko. Mícháme alespoň 20 minut, až je poleva pěkně hustá a neroztéká se. Podle potřeby přidáme cukr (záleží na velikosti bílku).

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu