Reklama
Pečená jablka v alobalu
Fotogalerie:

Pečená jablka v alobalu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jabloňový sad nemáme, ale jablka u nás na stole najdeš vždycky. Babička říkávala: ‚‚Sněz jablko denně a nebudeš potřebovat doktora.‘‘
Heda Petráková, Putim

Ingredience

  • skořice
  • 4 jablka
  • rum
  • meruňková zavařenina
  • 30-50 g cukr pískový
  • rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

1 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců. Nemusíme je loupat! Celá jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme je olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme předem smíchali s mletou skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách. Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami. Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka pečlivě zabalíme do čtverců alobalu.
  2. krok2
    Jablka dáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180 0C pečeme, dokud nejsou měkká (to je asi 25–30 minut). Vyjmeme je z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme zdobit šlehačkou. Pro dospělé se hodí pro dosažení nejlepší chuti i lžička rumu.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu