Reklama
Pařížský hřbet
Fotogalerie:

Pařížský hřbet

Pavlína Matějková
Pavlína Matějková
Dětenice

Lehký a lahodný moučník.

Pavlína Matějková, Dětenice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 180 g polohrubá mouka
  • 180 g cukr krupice
  • 3 lžíce kakao
  • 2 lžíce horká voda
  • 1/2 balení prášek do pečiva
  • 1 smetana ke šlehání
  • 30 g čokoláda na vaření
  • 30g cukr krupice
  • 1 ztužovač šlehačky
  • na ozdobu šlehačka
  • na ozdobu strouhaná čokoláda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou, za stálého míchání necháme vše rozpustit. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit.
  2. Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme v troubě předehřáté na 150 °C.

  3. Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem. Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme třetinou šlehačky. Přiklopíme a zbytkem šlehačky pokryjeme povrch ze všech stran.
  4. Hotový hřbet ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postrouhanou čokoládou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu