Lahodný nadýchaný zákusek.
Lada Mrázková, Borová
Ingredience
- 6 vejce
- 8 lžic cukr moučka
- 3 lžíce olej
- 9 lžic polohrubá mouka
- 1/2 kypřicí prášek
- 1,5 lžíce kakao
- trocha jahodového džemu
- 2 ks smetana ke šlehání
- ztužovač šlehačky
- 2 ks pařížská šlehačka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Utřeme žloutky s cukrem. Přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakao a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme.
-
Vychladlý piškot potřeme džemem. Ušleháme smetany se ztužovačem a rozetřeme na piškot. Pak ušleháme pařížské šlehačky, natřeme je na světlou vrstvu a uhladíme. Necháme ztuhnout a ozdobíme hoblinkami.