Jemné a nadýchané, prostě božské.
Lenka Půhonová, Praha
Ingredience
- 400 g moučkový cukr
- 5 bílků
- 250 g mleté ořechy
- 4 lžíce strouhanka
- Krém:
- 375 g máslo nebo Hera
- 3 vejce
- 3 lžíce kako
- 10 lžic cukr krupice
- Poleva:
- 100 g 100% tuk
- 250 g čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nad párou ušleháme tuhý sníh z bílků a postupně přidáváme cukr. Šleháme tak dlouho, až je sníh teplý. Potom stáhneme z plotny a opatrně vmícháme ořechy a strouhanku.
-
Těsto dáme do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme rohlíčky asi 4 cm velké. Pečeme v mírně předehřáté troubě při 120 °C 10–15 minut dorůžova. Rohlíčky jsou velmi křehké‚ proto je z pečicího papíru sundáme, až když úplně vychladnou.
-
Vejce‚ cukr a kakao šleháme ve vodní lázni zhruba 40 minut, než je směs hustá. Potom ji stáhneme z plotny a necháme zchladnout. Ještě do teplé vešleháme máslo. Krém necháme vychladnout a dáme na hodinu do lednice ztuhnout.
-
Na rohlíčky stříkáme zdobicím sáčkem krém a potom je namáčíme v polevě připravené z tuku a čokolády.