Ingredience
- 2 lžíce sirup kukuřičný
- 100 g čokoláda hořká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni‚ odstavíme, a když už není horká‚ vmícháme 2 lžíce kukuřičného sirupu. Mícháme, dokud se hmota neodlepuje od stěn.
-
Propracujeme ji v ruce a vyválíme na igelitovém sáčku na placku. Necháme chvíli zatuhnout. Kulatým vykrajovátkem děláme kolečka‚ která prstem ještě roztlačíme, aby byla tenká. Pak si z kousku hmoty připravíme malý kužel‚ na který lísteček po lístečku skládáme růžičku. Lístky děláme podobně‚ buď na to máme přímo vykrajovátko s vypichovátkem, nebo je vykrajujeme nožem a detaily lístku tvoříme též nožem.
-
Dá se použít i bílá čokoláda, ale doporučuji přidat trochu glukózy‚ jinak se drolí.