Reklama
Ovocný koláč s drobenkou
Fotogalerie:

Ovocný koláč s drobenkou

Marta Černínová

Mokré Lazce
Lahodný koláč s drobenkou můžeme připravit na různé způsoby. Použij ovoce, které máš nejraději.
Marta Černínová, Mokré Lazce

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka polohrubá
  • špetka sůl
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 100 ml olej
  • 2 kostky droždí
  • 100 ml mléko
  • Drobenka:
  • 300 g mouka polohrubá
  • 150 g máslo rozpuštěné
  • 100 g cukr krupice
  • trochu olej
  • ovoce dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Mícháme tak dlouho, dokud těsto nezačne dělat bubliny. Necháme asi půl hodiny vykynout.
  2. Pak těsto ještě jednou promícháme, aby bylo jemné, a necháme opět asi hodinu kynout. Dáme na plech.
  3. Poklademe ovocem podle chuti, nejlépe jablky, švestkami, meruňkami nebo rynglemi. Nejlepší je čerstvé ovoce, můžeme ale použít i kompot.
  4. Ze surovin vypracujeme jemnou drobenku, kterou koláč ozdobíme. Pečeme při 200 °C asi 20–25 minut.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu