Lehký tvarohový dezert s ovocem.
Markéta Králová, Ždírec nad Doubravou
Ingredience
- 300 g listové těsto
- 250 g měkký tvaroh
- 1 višňový kompot
- 2 ks vanilkový cukr
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 2 lžíce třtinový cukr
- 1 vanilkový pudink
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně zcedíme a vypeckujeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník (přibližně o velikosti plechu). Doprostřed těsta navrstvíme tvaroh, na něj naskládáme ovoce, posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí.
-
Z jedné strany těsto rádýlkem nakrájíme na 1,5 cm proužky kolmo k tvarohovému pásu a jejich konce potřeme rozšlehaným žloutkem. Nerozkrájenou část překlopíme přes višně a přes ni naskládáme nakrájené proužky.
-
Závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme ho zbytkem žloutku rozmíchaného se lžící vody. Vložíme do trouby vyhřáté na 225 °C a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí pocukrujeme.
-
Pokud jsme koupili 500 g listového těsta, můžeme ze zbytku vytvořit slané tyčinky a podávat k vínu. Dobré chutnání!