Ingredience
- 5 vejce
- 5 lžic cukr krupice
- 5 lžic mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 1 cukr vanilkový
- 2 lžíce olej
- 1 pudink vanilkový
- 500 ml mléko
- dle chuti ovoce
- 1 želatina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s cukrem vyšleháme‚ postupně přidáme mouku s kypřicím práškem a olej‚ pořádně promícháme. Nakonec zlehka přidáme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme dozlatova.
-
Uvaříme pudink dle návodu, nalijeme na piškot‚ obložíme ovocem a zalijeme ovocnou želatinou. Necháme ztuhnout‚ můžeme ještě dozdobit šlehačkou.