Reklama
Ovocné želé kopečky
Fotogalerie:

Ovocné želé kopečky

Jaroslava Štefánková

Zlín
K létu patří hlavně ovoce, které má velkou výhodu – dá se zpracovat na spoustu způsobů.
Jaroslava Štefánková, Zlín

Ingredience

  • 500 g ovoce
  • 1 kompot broskvový
  • 1 želé dortové
  • 200 ml šťáva broskvová
  • 300 ml voda
  • 3 lžíce cukr krupice
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Čerstvé ovoce omyjeme a větší kusy nakrájíme na malé kousky. Kompotované broskve také pokrájíme a stranou odlijeme 200 ml kompotové šťávy.
  2. krok2 Zatím si připravíme želé. Kompotovou šťávu doplníme vodou do 500 ml, přidáme cukr a tekutinu přivedeme k varu. Ihned odstavíme a vsypeme sáček s želé. Metličkou dobře rozmícháme. Připravíme si formičky (mističky, skleničky…), které vypláchneme studenou vodou, a poté naplníme do poloviny tekutým želé. Do každé formičky vložíme ovoce. Takto připravený dezert dáme tuhnout na několik hodin, nejlépe přes noc, do lednice.
  3. krok3
    Při vyklápění nejprve každou formičku vložíme na několik vteřin do horké vody a opatrně vyklopíme na talířek. Před podáváním zdobíme čerstvou meduňkou.
     
    TIP: Tento dezert se výborně hodí zejména pro žhavé letní dny. Je prakticky nekalo­rický a výborně osvěží. Můžeme použít I jiné ovoce podle vlastní obliby, jako je například kiwi, banán, meruňka, ananas a další. Ale dobré vychlazení je základem úspěchu.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu