Reklama
Ovocné želé kopečky
Fotogalerie:

Ovocné želé kopečky

Jaroslava Štefánková

Zlín
K létu patří hlavně ovoce, které má velkou výhodu – dá se zpracovat na spoustu způsobů.
Jaroslava Štefánková, Zlín

Ingredience

  • 500 g ovoce
  • 1 kompot broskvový
  • 1 želé dortové
  • 200 ml šťáva broskvová
  • 300 ml voda
  • 3 lžíce cukr krupice
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Čerstvé ovoce omyjeme a větší kusy nakrájíme na malé kousky. Kompotované broskve také pokrájíme a stranou odlijeme 200 ml kompotové šťávy.
  2. krok2 Zatím si připravíme želé. Kompotovou šťávu doplníme vodou do 500 ml, přidáme cukr a tekutinu přivedeme k varu. Ihned odstavíme a vsypeme sáček s želé. Metličkou dobře rozmícháme. Připravíme si formičky (mističky, skleničky…), které vypláchneme studenou vodou, a poté naplníme do poloviny tekutým želé. Do každé formičky vložíme ovoce. Takto připravený dezert dáme tuhnout na několik hodin, nejlépe přes noc, do lednice.
  3. krok3
    Při vyklápění nejprve každou formičku vložíme na několik vteřin do horké vody a opatrně vyklopíme na talířek. Před podáváním zdobíme čerstvou meduňkou.
     
    TIP: Tento dezert se výborně hodí zejména pro žhavé letní dny. Je prakticky nekalo­rický a výborně osvěží. Můžeme použít I jiné ovoce podle vlastní obliby, jako je například kiwi, banán, meruňka, ananas a další. Ale dobré vychlazení je základem úspěchu.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce
Sladký život /19.09.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí méďa Brumík

Domácí méďa Brumík

Levnější než kupované

Gabriela Jílková, Polička


Sladký život /21.08.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Markéta Kvítková, Roudnice nad Labem

Sladký život /21.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama