Ingredience
- 500 g ovoce
- 1 kompot broskvový
- 1 želé dortové
- 200 ml šťáva broskvová
- 300 ml voda
- 3 lžíce cukr krupice
- na ozdobu meduňka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čerstvé ovoce omyjeme a větší kusy nakrájíme na malé kousky. Kompotované broskve také pokrájíme a stranou odlijeme 200 ml kompotové šťávy.
-
Zatím si připravíme želé. Kompotovou šťávu doplníme vodou do 500 ml, přidáme cukr a tekutinu přivedeme k varu. Ihned odstavíme a vsypeme sáček s želé. Metličkou dobře rozmícháme. Připravíme si formičky (mističky, skleničky…), které vypláchneme studenou vodou, a poté naplníme do poloviny tekutým želé. Do každé formičky vložíme ovoce. Takto připravený dezert dáme tuhnout na několik hodin, nejlépe přes noc, do lednice.
-
Při vyklápění nejprve každou formičku vložíme na několik vteřin do horké vody a opatrně vyklopíme na talířek. Před podáváním zdobíme čerstvou meduňkou.