Reklama
Ovocné řezy s pudinkovým želé
Fotogalerie:

Ovocné řezy s pudinkovým želé

Romana Pohlová
Romana Pohlová
Dobruška

Tento recept lze obměnit různými druhy ovoce i pudinků.

Romana Pohlová, Dobruška

Ingredience

  • 6 vejce
  • 120 g polohrubá mouka
  • 120 g cukr moučka
  • 1 lžička kypřící prášek
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač do šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 jahodový pudink
  • 1 kompotované jahody

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme piškotové těsto. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do misky a našleháme je s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zbylý sníh. Umíchané těsto pečeme v předehřáté troubě, obvykle na 170 °C, 10 minut.
  2. Poté si připravíme krém. V míse ušleháme smetanu se ztužovačem, aby nám vznikla polotuhá konzistence. Přidáme kelímek zakysané smetany, vanilkový cukr a vše prošleháme.

  3. Na vychladlé piškotové těsto rozetřeme připravený krém a poklademe ho pokrájenými jahodami.

  4. Na pudinkové želé použijeme šťávu z kompotu a dolijeme vodou, aby jsme měli 0,5 tekutiny. Pudinkový prášek rozmícháme v připravené tekutině a vaříme dokud nám pudink nezhoustne. Necháme chvíli chladnout a pak nalejeme na řez, případně rozetřeme stěrkou a necháme v ledničce vychladit na 1-2 hodiny, aby řez řádně ztuhnul. Dobrou chuť!

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu