Ingredience
- Těsto:
- 3 vejce
- 80 g cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
- 100 g mouka hladká
- 200 g smetana
- Ozdoba:
- 250 g smetana zakysaná
- 100 g cukr moučkový
- jahody 100 g
- želatina plátky 100 g
- marmeláda jahodová 20 g
- 50 g
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty spojíme opatrně dohromady a vmícháme prosátou mouku.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut.
-
Upečený korpus položíme do pekáče. Smetanu vyšleháme na šlehačku‚ smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Dvě třetiny jahod rozmixujeme a přimícháme.
-
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a rozpustíme ji v hrnci. Necháme minutku vystydnout, nalijeme ji do náplně a promícháme. Náplň rozetřeme na korpus a dáme ztuhnout. Rozehřejeme džem, potřeme korpus a vykrajujeme malé dezerty. Ozdobíme kousky jahod‚ šlehačkou a posypeme moučkovým cukrem.