Výborné, vhodné pro diabetiky.
Stanislava Hladíková, Křižanov
Ingredience
- Ingredience
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- 250 g měkký tvaroh
- na obalení dětská krupice
- Na zdobení
- na ozdobu ovoce, šlehačka a ovocná omáčka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme tvaroh, vejce a vše důkladně promícháme. Potom lžící tvoříme hromádky, které klademe do dětské krupičky a obalujeme je v ní.
-
Je důležité, aby voda přímo nevřela, jinak by se knedlíky rozvařily. Proto když v hrnci začne voda vřít, teplotu snížíme a chvilku počkáme (asi 2 minuty) a teprve potom vkládáme knedlíky. Vaříme je asi 8 minut. Po uvaření zdobíme čerstvým nebo rozvařeným ovocem a šlehačkou.