Reklama
Ostružinová lahoda
Fotogalerie:

Ostružinová lahoda

Vendula Šmídová

Konice
Máme na zahradě ostružinové keře.Jejich plody často využívám.
Vendula Šmídová, Konice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • dle potřeby ostružiny
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • dle potřeby cukr moučkový
  • 4 malé čtverečky máslo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ostružiny dáme do mísy a smícháme je s cukrem‚ aby byly sladší. Rozválíme půlku listového těsta (spodní vrstva koláče musí být o trochu silnější). Rozválené těsto dáme do kulaté moučníkové formy, aby přesahovalo přes okraj.
  2. Nahoru nasypeme ostružiny a rozválíme zbytek listového těsta. To položíme nahoru a zakryjeme jím ostružiny. Spodní a ho­rní části těsta‚ které přesahují přes okraj formy, spojíme tak‚ aby těsto nepřesahovalo okraje.
  3. Vezmeme nůž a doprostřed koláče nařízneme písmeno X a jeho rohy ohneme směrem ven. Ostružiny posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a poklademe máslem.
  4. Koláč vložíme do trouby a pečeme ho zhruba 20 minut při 200 °C. Po vychladnutí ještě posypeme cukrem a podáváme studený.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu