Reklama
Reklama
Osmiminutová bábovka
Fotogalerie:

Osmiminutová bábovka

Miroslava Vachová

Dobříš
Nečekaná návštěva mě nemůže překvapit, pohoštění spolehlivě zachrání pochoutka z mikrovlnky!
Miroslava Vachová, Dobříš

Ingredience

  • 2–3 vejce
  • 100–200 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka citrónová kůra
  • 1 smetana 12%
  • 100 ml olej
  • 1 prášek do pečiva
  • 400 g mouka hladká
  • 3 lžičky kakao
  • trocha ořechy sekané
  • trocha rozinky
  • trocha ovoce kandované
  • tuk na vymazání formy
  • trocha strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce a cukry dob­ře promícháme. Přidáme zbytek surovin. Přisypeme nahrubo pokrájené ořechy, a máme-li rádi, také rozinky a kandované ovoce.
  2. Skleněnou (musí být vhodná do mikrovlnky) formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Pak do ní vlijeme těsto na bábovku.
  3. Pečeme na 850 W 8–9 minut (ne déle, bábovka by byla vysušená a tvrdá). Po vyndání z mikrovlnky necháme pár minut dojít.
  4. Ještě teplou bábovku vyklopíme na tác. Necháme ji vychladnout, pak teprve krájíme a podáváme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Kávové řezy

Kávové řezy

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Sladký život /01.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

Karolína Kudláčková, Chrudim
Sladký život /27.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama