Reklama
Osmiminutová bábovka
Fotogalerie:

Osmiminutová bábovka

Miroslava Vachová

Dobříš
Nečekaná návštěva mě nemůže překvapit, pohoštění spolehlivě zachrání pochoutka z mikrovlnky!
Miroslava Vachová, Dobříš

Ingredience

  • 2–3 vejce
  • 100–200 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka citrónová kůra
  • 1 smetana 12%
  • 100 ml olej
  • 1 prášek do pečiva
  • 400 g mouka hladká
  • 3 lžičky kakao
  • trocha ořechy sekané
  • trocha rozinky
  • trocha ovoce kandované
  • tuk na vymazání formy
  • trocha strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce a cukry dob­ře promícháme. Přidáme zbytek surovin. Přisypeme nahrubo pokrájené ořechy, a máme-li rádi, také rozinky a kandované ovoce.
  2. Skleněnou (musí být vhodná do mikrovlnky) formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Pak do ní vlijeme těsto na bábovku.
  3. Pečeme na 850 W 8–9 minut (ne déle, bábovka by byla vysušená a tvrdá). Po vyndání z mikrovlnky necháme pár minut dojít.
  4. Ještě teplou bábovku vyklopíme na tác. Necháme ji vychladnout, pak teprve krájíme a podáváme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu