Ingredience
- Těsto
- 5 vejce
- 4 lžíce cukr krupice
- 2-3 lžíce voda horká
- 2 lžíce olej
- 5 lžic mouka polohrubá
- 1/2 sáčku prášek do pečiva
- 2 lžíce vlašské ořechy mlété
- Náplň
- 1 plechovka kompot broskvový
- 250 g máslo
- 750 ml mléko
- 3 lžíce cukr krupice
- 3 pudink vanilkový
- Ozdoba
- 1ks ztužovač šlehačky
- 250 ml smetana ke šlehání
- meruňkový džem
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a zašleháme olej. Dále do pěny vmícháme směs z mouky s práškem do pečiva a mletých ořechů. Z těsta upečeme na velkém plechu plát.
-
Pudinky zvlášt svaříme v mléce s cukrem. Ještě vlažné postupně zašleháme do vyšlehaného másla. Dále vmícháme nadrobno pokrájené broskve.
-
Na vychladlý plát namažeme džem a na něj vyšší vrstvu náplně. Rovnoměrně ji uhladíme a uzavřeme vrstvou tuhé šlehačky vyšlehané ze smetany se ztužovačem. Povrch moučníku lze dozdobit čokoládovými hoblinkami nebo kakaem. Před podáváním necháme dezert důkladně vychladit.