I diabetici si chtějí o svátcích pochutnat.
Eva Červenková, Praha
Ingredience
- Suroviny
- 125g tuk
- 50g sorbit
- 1 vejce
- 100g nastrouhané oříšky
- 200g hladká mouka
- 100g hořká dia čokoláda
- 1 lžička tuk k rozpuštění čokolády
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Změklý tuk utřeme se sorbitem‚ přidáme vejce a našleháme. Promícháme s ořechy. Postupně přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto‚ které necháme v chladu hodinu odležet.
-
Pak jej nakrájíme na 30 kousků‚ ze kterých vyválíme rohlíčky. Ty přendáme na plech‚ vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme. Konce rohlíčků potřeme dia čokoládou‚ kterou jsme rozpustili ve vodní lázni se lžící tuku.