Lahodný moučník, který u nás všichni zbožňujeme.
Petra Vilímková, Nymburk
Ingredience
- Na těsto:
- 40 ml smetana
- 420 g hladká mouka
- 2 vejce
- 150 g máslo
- 150 g cukr
- 2 lžíce med
- rum na pokapání korpusu
- Na krém :
- 500 ml mléko
- 50 g kukuřičný škrob
- 200 g máslo
- 40 g hladká mouka
- 100g cukr
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z půlky citronu
- Ořechová směs:
- 250 g vlašské ořechy
- 80 g cukr
- 125 g máslo
- 50 g med
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z másla, medu, mouky, cukru, vajec a smetany vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet v lednici (těsto podobné lineckému).
-
Rozehřejeme si máslo s medem a cukrem, přisypeme nahrubo nasekané ořechy a opražíme je. Těsto rozdělíme na 3 díly, které vyválíme. Na jednu z placek navršíme ořechovou směs a upečeme.
-
Hladké pláty potřeme vrstvou krému a na vrch položíme plát s ořechovou směsí. Moučník zatížíme, dáme přes noc odležet a krájíme na úhledné čtverečky.