Reklama
Ořechový dort
Fotogalerie:

Ořechový dort

Jana Nová

Cheb
Místo tradičního mazance z kynutého těsta na Velikonoce ráda peču zdobený ořechový dort.
Jana Nová, Cheb

Ingredience

  • Těsto
  • 1 hrnek cukr moučkový
  • 1/2 hrnku olej
  • 3/4 hrnku ořechy mleté
  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 hrnku mouka polohrubá
  • 1/2 hrnku mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • Krém
  • 1 hrnek cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 a 1/2 hrnku mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • 1 máslo
  • Zdobení
  • 1 balení poleva čokoládová tmavá
  • 1 balení marcipán
  • kousek čokoláda mléčná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej, mleté ořechy, mléko, mouku a prášek do pečiva. Umícháme těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme péci asi na 30 minut.
  2. Zatím připravíme krém. Z mléka uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Rozměklé máslo ušleháme s cukry a postupně vmícháváme do pudinku.
  3. Upečený a vychladlý dort rozkrojíme a natřeme krémem. Krém můžeme nanést i po celém obvodu. Dort zdobíme čokoládovou polevou a obvod strouhanou čokoládou.
  4. Z marcipánové hmoty vyválíme tenkou placku a pomocí vykrajovátek tvoříme velikonoční motivy. Zajíčky a tulipány umístíme na ještě ne zcela ztuhlou čokoládu.
     
    TIP: Z marcipánové hmoty můžeme ozdobné motivy nejen vykrajovat, ale i modelovat.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy
Sladký život /20.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama