Reklama
Ořechovo-medové řezy
Fotogalerie:

Ořechovo-medové řezy

Vendula Provazníková
Vendula Provazníková
Dolní Kounice

Nejlepší je odleželý.

Vendula Provazníková, Dolní Kounice

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g hladká mouka
  • 200 g cukr krupice
  • 2 ks vajíčko
  • 3 lžíce med
  • 100 g máslo
  • 2 lžíce mléko
  • 1 lžička jedlá soda
  • Krém:
  • 300 ml mléko
  • 200 g máslo
  • 3 lžíce maizena (kukuřičný škrob)
  • Krusta:
  • 300 g nahrubo posekané vlašské ořechy
  • 80 g cukr krupice
  • 120 g máslo
  • 3 lžíce med

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru, vajíček, medu, mléka, másla a jedlé sody ručně vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Jednu rozválíme do tvaru formy. Formu vyložíme pečícím papírem, položíme placku a upečeme v předehráté troubě na 180 °C dozlatova.
  2. Druhý díl také rozválíme, vložíme do formy vyložené papírem, ale přidáme směs na krustu, kterou připravíme tak, že na pánvi jemně osmahneme nasekané ořechy s máslem, medem a cukrem. Namažeme na placku a také upečeme při 180 °C dozlatova. Necháme důkladně vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém - do mísy dáme máslo, maizenu, mléko a důkladně vyšleháme do hladkého krému. Spodní díl namažeme krémem, opatně přikryjeme druhým plátem, a doporučuji nechat odpočinout, odležet. Dezert je nejlepší 2-3 den od upečení, pak se zcela rozplývá na jazyku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu