Ingredience
- 170 g cukr krystal
- 1 lžíce voda
- 100 g ořechy vlašské
- 180 g piškoty
- 60 g cukr moučkový
- 50 g máslo
- 2 lžíce rum
- 1 poleva čokoládová tmavá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme griliáš. Cukr krystal rozehřejeme na pánvi spolu se lžící vody a za stálého míchání připravíme karamel. Do něj vmícháme nadrobno posekané ořechy. Když je směs tekutá, nalijeme ji na tácek vyložený pečicím papírem a necháme ztuhnout a vychladnout.
-
Dětské piškoty nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme moučkový cukr, rozměklé máslo, rum a větší polovinu vychladlého griliáše, který rozdrtíme.
-
Hmotu pořádně prohněteme a tvoříme kuličky. Každou kuličku namočíme zhruba do poloviny v rozehřáté polevě a obalíme ve zbytku nadrceného griliáše.