Mária Janíčková, Bělá p. Pradědem
Ingredience
- 6 vejce
- 200 g hera
- 200 g cukr moučkový
- 180 g ořechy
- 90 g strouhanka
- rum
- cukr vanilkový
- 1 prášek do pečiva
- kakao
- rozinky
- čokoládová poleva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, cukr a tuk našleháme, přidáme nahrubo nasekané ořechy, strouhanku, rum, vanilk. cukr, kypř. prášek, trochu kakaa můžeme přidat pár rozinek. Nakonec do směsi vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
-
Hmotu rozdělíme do dvou předem vymazaných a strouhankou vysypaných srnčích hřbetů.
-
Pečeme při 150 °C. Po zchladnutí polijeme čokoládovou polevou.