Na přípravu nenáročná a chuťově výborná bábovka i pro začínající kuchařky.
Michaela Čejčíková, Rychvald
Ingredience
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek hnědý cukr
- 2 vejce
- 3 lžíce posekané ořechy
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek
- 1/2 hrnku olej
- 1 hrnek mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce a cukr vyšleháme do pěny.
-
Přidáme vanilkový cukr, olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Prošleháme ručním šlehačem do hladkého těsta.
-
Nakonec přimícháme ořechy a těsto vlijeme do vymazané a dětskou krupičkou vysypané bábovkové formy. Pečeme 45 minut při teplotě 200 °C.
Necháme vychladit a pocukrujeme moučkovým cukrem.