Reklama
Oplatkové řezy s polevou
Fotogalerie:

Oplatkové řezy s polevou

Petra Opalíková

Olomouc
S pečením si ještě nejsem tak úplně jistá, raději zkouším vytvářet sladkosti, které do trouby nemusí.
Petra Opalíková, Olomouc

Ingredience

  • 200 ml mléko
  • 1/2 pudink vanilkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 180 g máslo
  • 1 lžíce rum
  • 4 oplatky dortové
  • 150 g marmeláda meruňková
  • 1 balení poleva čokoládová tmavá

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme pudinkový krém. Z mléka uvaříme pudink dle návodu. Necháme ho dobře vychladnout, přidáme změklé máslo a metličkami vyšleháme. Ke konci ještě přidáme lžíci rumu, zašleháme a krém necháme v lednici lehce ztuhnout.
  2. Na první oplatku rovnoměrně rozetřeme ve slabé vrstvě zavařeninu, na ni pudinkový krém. Celý postup opakujeme. Poslední vrstvu by měla tvořit oplatka.
  3. Takto připravený dezert zabalíme do alobalu, zatížíme a necháme v lednici odležet minimálně dva dny.

  4. Nakonec nakrájíme na menší řezy a každý polijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na sáčku.
     
    TIP: Zvolit si můžeš libovolnou zavařeninu. Pokud ji nemáš ráda, je možné ji vynechat.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu