Ingredience
- 2 hruška
- 1/2 sklenice voda
- 1 a 1/2 sklenice rum
- 1/2 lžičky máslo
- 3 lžičky cukr krystal
- 1/3 sklenice rozinky
- 1 lžička rum
- 2 lžíce čokoládové hoblinky
- 2 kopečky zmrzlina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hrušky oloupeme‚ rozčtvrtíme. V hrnku smícháme vodu s rumem‚ máslem‚ cukrem a rozinkami. Přidáme hrušky a vaříme je, dokud nezměknou.
-
Potom hrušky vyjmeme‚ uložíme je do tepla a omáčku dále vaříme‚ dokud nezíská sirupovitou konzistenci.
-
Hrušky přendáme na talířek‚ přelijeme je omáčkou‚ lžičkou rumu‚ posypeme čokoládovými hoblinkami a doplníme vanilkovou zmrzlinou.