Rychlý, lehký a jemný řezík pro mlsouny.
Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem
Ingredience
- 4 vejce
- 80 g cukr
- 1 vanilkový cukr
- 6 lžic vlažná voda
- 3 lžíce olej
- 200 g polohrubá mouka
- 1 prášek do pečiva
- 750 g nastrouhaná jablka
- 2 ks vanilkový cukr
- mletá skořice
- 2 ks vanilkový pudink
- 500 ml mléko
- 2 kelímky zakysaná smetana
- hořká čokoláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí.
-
Vajíčka oddělíme od bílků. Ze žloutků a cukrů umícháme pěnu, přidáme mouku, prášek do pečiva, vlažnou vodu, olej. Promícháme v hladké těstíčko a přidáme sníh z bílků. Těsto poklademe na jablka a dáme zapéct cca na 15 minut při 200 °C.
-
Než se řez upeče, uvaříme si pudinky z půl litru mléka a cukru. Necháme vychladnout a zašleháme 2 zakysané smetany.
-
Po upečení plech obrátíme tak, obychom měly jablka nahoře a potřeme pudinkovou hmotou. Nakonec nastrouháme najemno hořkou čokoládu a celý řez posypeme.