Ingredience
- Těsto:
- 1 hrnek mouka hladká
- 3/4 hrnku cukr krupice
- 4 vejce
- 4 lžíce voda
- 1/2 prášek do pečiva
- Náplň:
- 240 g piškoty
- 1 hrnek mléko
- 2 lžíce kakao
- 200 g máslo
- 1/2 hrnku cukr moučkový
- 3 lžíce rum
- 2 balení poleva čokoládová světlá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme horkou vodu, až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 15 minut.
-
Mléko svaříme s kakaem a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, přidáváme kakao, mleté piškoty a rum. Krémovou hmotu přeneseme na upečený vychladlý korpus a necháme v chladu asi půl hodiny. Nakonec potřeme bílou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.