Sladké kuličky ve smetaně.
Lucie Valášková, Písek
Ingredience
- 1 cukr vanilkový
- 1 tabulka čokoláda
- 500 g mouka hrubá
- 1 lžíce nutela
- perník na strouhání
- 250 ml smetana
- 250 g tvaroh
- 2 vejce
- 1 zakysaná smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme tvaroh, vejce a hrubou mouku a vytvoříme tužší těsto. Necháme odpočinout. Vyválíme, vykrojíme vetší kolečko, dáme dovnitř lžíci nuteli, zabalíme a necháme zamrazit.
-
Smetanové podloží: vanilkový cukr, zakysanou smetanu a smetanu smícháme a rozdělíme dle počtu porcí na talíř nebo do misky.
-
Perník nastrouháme, přidáme skořicový cukr na obalení knedlíčků. Samotné knedlíčky vaříme 10-15 minut ve vodě. Po vyjmutí z vody obalíme v cukru a vložíme na připravený talíř nebo misku. Ozdobíme čokoládou.