Reklama
Norský borůvkový koláč
Fotogalerie:

Norský borůvkový koláč

Adéla Hukalová

Nymburk

Recept jsem si přivezla z loňských prázdnin u severských fjordů.

Adéla Hukalová, Nymburk

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 180 g cukr krupice
  • 180 g hladká mouka
  • 1,5 lžičky kypřicí prášek
  • na formu máslo a mouka
  • 4 lžíce borůvková marmeláda
  • 2 lžíce voda
  • 500 ml 33 % smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 300 g čerstvé borůvky

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce a cukr šleháme šlehačem do husté světlé pěny asi 8 minut. Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem a opatrně  vmícháme do vaječné pěny.

  2. Hlubší menší formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní těsto. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 40 minut, provedeme zkoušku špejlí. Poté plech vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.

  3. krok3

    Borůvkovou marmeládu vyšleháme s teplou vodou, aby měla vláčnou konzistenci a dobře se roztírala. Smetanu ušleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem dotuha. Borůvky očistíme a necháme oschnout.

  4. krok4

    Upečený piškot podélně rozkrojíme na 3 pláty. První plát potřeme třetinou marmelády, částí šlehačky a posypeme třetinou borůvek. Přiklopíme druhým plátem piškotu a postup opakujeme. Přiklopíme třetím plátem a potřeme marmeládou. Povrch i boky koláče potřeme šlehačkou a posypeme borůvkami.

  5. krok5

    Koláč dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu