Reklama
Nepečený moučník
Fotogalerie:

Nepečený moučník

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tento koláč, právě vyndaný z lednice, je příjemným a osvěžujícím zpestřením horkého letního dne. Mám velikou rodinu, proto ho připravuji ve dvou dávkách. Recept, který posílám, uvádí suroviny pro jednu dávku. Zkus ho připravit, uvidíš, že taky nebude stačit.
Petra Klimentová, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce kakao
  • piškoty
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 400 g smetana zakysaná
  • 2 plechovky kompot ovocný
  • cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

54 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zakysanou smetanu smícháme s lučinou, krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem. Vzniklý smetanový krém rozdělíme stejnoměrně do tří misek. Do jedné přimícháme lžíci kakaa.
  2. krok2
    Nachystáme si větší mísu, do které budeme moučník připravovat. Na dno mísy naskládáme piškoty, které stejnoměrně zalijeme trochou šťávy z broskvového kompotu, a poklademe je vrstvou pokrájených broskví.
  3. krok3
    Jako další vrstvu naneseme bílý smetanový krém a pokračujeme opět vrstvou piškotů. Na piškoty klademe pokrájené jahody a na jahody rozetřeme smetanový krém s kakaem. Opět pokračujeme pokládáním piškotů, broskví a bílého smetanového krému. Poslední vrstvu tvoří piškoty.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu