Ingredience
- 1 lžíce kakao
- piškoty
- 2 lžíce cukr krupice
- 400 g smetana zakysaná
- 2 plechovky kompot ovocný
- cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zakysanou smetanu smícháme s lučinou, krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem. Vzniklý smetanový krém rozdělíme stejnoměrně do tří misek. Do jedné přimícháme lžíci kakaa.
-
Nachystáme si větší mísu, do které budeme moučník připravovat. Na dno mísy naskládáme piškoty, které stejnoměrně zalijeme trochou šťávy z broskvového kompotu, a poklademe je vrstvou pokrájených broskví.
-
Jako další vrstvu naneseme bílý smetanový krém a pokračujeme opět vrstvou piškotů. Na piškoty klademe pokrájené jahody a na jahody rozetřeme smetanový krém s kakaem. Opět pokračujeme pokládáním piškotů, broskví a bílého smetanového krému. Poslední vrstvu tvoří piškoty.