Reklama
Nepečený jahodový dort
Fotogalerie:

Nepečený jahodový dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý a chutný dortík, který mi pokaždé zvedne náladu. Proto si ho kuchtím vždy na pondělní ráno.

Barbora Kalousková, Zlín

Ingredience

  • Korpus:
  • cca 120 g dětských piškotů
  • 4 lžíce mléka
  • 80 g másla
  • Náplň:
  • 5 lžic jahodového džemu
  • 120 g cukrářských piškotů
  • 800 ml mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200 g jahod
  • Dohotovení:
  • 1 smetana ke šlehání
  • 20 větších jahod
  • podle potřeby kakaové zdobení
  • podle potřeby meduňkové lístky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Dětské piškoty umeleme v mixéru, zvlhčíme lehce mlékem a smícháme s máslem. Dno dortové
    formy vyložíme pečicím papírem a hmotu na něj rovnoměrně natlačíme prsty. Korpus
    potřeme jahodovým džemem a na něj rozložíme cukrářské piškoty. Ty opět potřeme vrstvou
    džemu, na kterou rozložíme poloviny jahod.

  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme směs, kterou opatrně nalijeme na jahody.

  3. Vychladlý dort vložíme do lednice a necháme 2 hodiny tuhnout. Poté ho opatrně vyklopíme
    z formy, odstraníme pečicí papír a ozdobíme vyšlehanou smetanou, zbylými jahodami, kakaovým zdobením a lístky meduňky.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice
Sladký život /22.06.18
Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Gabriela Janáková, Polička

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama