Reklama
Nepečený jahodový dort
Fotogalerie:

Nepečený jahodový dort

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Výborné osvěžení v horkém létě, ale potěší i v zimě.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • Korpus :
  • 300 g máslové sušenky, nejlépe čokoládové
  • 90 g máslo
  • Náplň :
  • 500 g tvaroh
  • 1 sáček želatina
  • 50 ml voda
  • 80 ml citronová šťáva
  • 250 g čerstvé ovoce, nejlépe jahody
  • 100 g krupicový cukr
  • 250ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrťte najemno a promíchejte se změklým máslem. Vnitřek kruhové dortové formy potáhněte alobalem a směs sušenek a másla natlačte lžící na vnitřní boční stěnu a spodek formy. Nechte asi půl hodiny v ledničce ztuhnout.
  2. V trošce vody nechte naboptnat želatinu, přibližně po 10 minutách ji zahřejte a rozpusťte. Želatina se nesmí vařit. 

    Ušlehejte tvaroh s citronovou šťávou a polovinou krupicového cukru, do toho zašlehejte větší část vlažné želatiny a co nejrychleji pevnou vyšlehanou šlehačku.

  3. Zbytek želatiny rozmixujte s jahodami a zbytkem krupicového cukru. Pár kousků si můžete schovat na ozdobení. Do vychlazené vyplněné formy nalijte tvarohovou náplň, pak přilijte jahodovou a například druhým koncem vařečky zlehka promíchejte. Nechte dort v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc.

    Hotový dort můžete ozdobit šlehačkou a kousky jahod.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu