Reklama
Nepečený dort s ovocem
Fotogalerie:

Nepečený dort s ovocem

Lucie Kulhavá

Žatec
Tento dort je velmi osvěžující nejen v letních dnech. Určitě ti ho pochválí děti.
Lucie Kulhavá, Žatec

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • trochu cukr moučkový
  • 500 g tvaroh měkký
  • 250 g máslo nebo hera
  • 1 balení piškoty
  • 1 balení piškoty cukrářské
  • ovoce dle chuti
  • 1 želatina dortová

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Máslo utřeme s tvarohem a postupně přimícháváme vychladlý pudink. Podle chuti osladíme krém moučkovým cukrem.
  2. Dortovou formu vyložíme dokola cukrářskými piškoty‚ dno vyložíme dětskými piškoty. (Nemusí nutně být cukrářské piškoty‚ můžete použít jen o balení klasických piškotů víc.) Piškoty namažeme krémem a pak střídavě dáváme dětské piškoty a krém‚ až dosáhneme okraje formy. Končíme krémem.
  3. Povrch dortu poklademe jakýmkoliv ovocem (broskve‚ jahody‚ kiwi‚ banán atd.). V kastrůlku si svaříme 250 ml vody‚ dortové želé a 2 lžíce moučkového cukru. Pokud použijeme konzervované ovoce‚ místo vody uvaříme želé ze šťávy z ovoce‚ bude chutnější. Želé nalijeme na ovoce a necháme ztuhnout.
  4. Dort necháme přes noc uležet. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu