Reklama
Nepečený dort
Fotogalerie:

Nepečený dort

Vendula Jílková

Soběslav

S kávovým krémem ho máme nejraději.

Vendula Jílková, Soběslav

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 balíčky dětské piškoty
  • 100 ml mléko
  • 1 lžíce rum
  • 300 ml mléko na pudink
  • 1 sáček vanilkový pudink
  • 200 g cukr moučka
  • 250 g máslo
  • 50 ml hořká černá káva
  • pár kapek rumové aroma
  • 1 broskvový kompot
  • 150 g mandlové plátky
  • na ozdobu cukrářské perličky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů. Mléko smícháme s rumem a piškoty lehce namočíme. Kompotované broskve nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na vrstvu piškotů.

  2. Ze 300 ml mléka a vanilkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout. Moučkový cukr vyšleháme s máslem, přidáme rumové aroma, studenou kávu a pudink a vyšleháme hladký krém. Část krému naneseme na vrstvu broskví a vše ještě jednou zopakujeme. Dort necháme v chladu uležet.

  3. Potom ho vyklopíme a boky ozdobíme mandlovými lupínky. Šlehačku ušleháme a ozdobíme s ní dort. Nahoru dáme broskve a nakonec ještě podle fantazie zkrášlíme mandlovými lupínky a cukrářskými perlami.

  4. Dezert podáváme řádně vychlazený.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu