S kávovým krémem ho máme nejraději.
Vendula Jílková, Soběslav
Ingredience
- Ingredience
- 2 balíčky dětské piškoty
- 100 ml mléko
- 1 lžíce rum
- 300 ml mléko na pudink
- 1 sáček vanilkový pudink
- 200 g cukr moučka
- 250 g máslo
- 50 ml hořká černá káva
- pár kapek rumové aroma
- 1 broskvový kompot
- 150 g mandlové plátky
- na ozdobu cukrářské perličky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů. Mléko smícháme s rumem a piškoty lehce namočíme. Kompotované broskve nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na vrstvu piškotů.
-
Ze 300 ml mléka a vanilkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout. Moučkový cukr vyšleháme s máslem, přidáme rumové aroma, studenou kávu a pudink a vyšleháme hladký krém. Část krému naneseme na vrstvu broskví a vše ještě jednou zopakujeme. Dort necháme v chladu uležet.
-
Potom ho vyklopíme a boky ozdobíme mandlovými lupínky. Šlehačku ušleháme a ozdobíme s ní dort. Nahoru dáme broskve a nakonec ještě podle fantazie zkrášlíme mandlovými lupínky a cukrářskými perlami.
-
Dezert podáváme řádně vychlazený.