Ingredience
- 400 g čokoláda na vaření
- 50 g cukr krupice
- 100 g máslo
- 100 g piškoty
- 100 g sušenky BeBe
- 50 g ořechy
- 50 g Mandlové lupínky
- dle potřeby cukr moučkový na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme máslo, cukr a vše necháme ve vodní lázni rozpustit na hladkou hmotu. Do rozpuštěné čokoládové směsi pak vmícháme nalámané piškoty, BeBSe sušenky, nahrubo posekané ořechy a mandlové lupínky.
-
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií a hmotu do formy opatrně pomocí stěrky přemístíme.
-
Překryjeme dalším kouskem fólie a pomocí prstů hmotu upěchujeme. Nakonec dáme ztuhnout do lednice.
-
Ztuhlý čokoládový chlebíček vyklopíme a horní stranu pocukrujeme.
TIP: Do čokoládové směsi můžeme přidat různé zbytky (drobečky) sušenek, strouhaný kokos nebo na kousky nakrájené kandované ovoce.