Reklama
Nepečená roláda s tvarohovo-banánovou náplní
Fotogalerie:

Nepečená roláda s tvarohovo-banánovou náplní

Lenka Endrlová
Lenka Endrlová
Havlíčkův Brod
Rychlý nepečený moučník jako stvořený k nedělní kávičce.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 2 banány
  • 1 balení sušenky skořicová esíčka
  • 1 balení sušenky koka
  • 100 g máslo
  • 2 lžíce rum
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 200 ml mléko
  • 1/2 sáčku vanilkový pudink
  • 1/2 sáčku želatina v prášku
  • 250 g měkký tvaroh
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme válečkem, dáme do mísy a přidáme 100 g změklého másla, rum, lžíci cukru a ihned zpracujeme těsto. Zabalíme do folie a necháme odpočinout v ledničce.
  2. Připravíme si tvarohový krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do kterého přidáme zbytek másla a lžíci cukru, promícháme a necháme prochladnout. Želatinu dáme nabobtnat do 4 lžic vody, poté ji na mírném ohni rozpustíme. K pudinku přidáme tvaroh a želatinu a vše dobře promícháme.
  3. Na pracovní plochu rozprostřeme alobal a rozválíme na něm odleželé těsto. Rozetřeme ne něj krém a posypeme banány nakrájenými na kousky. Pomocí alobalu roládu zamotáme, pečlivě zabalíme a necháme v lednici dobře vychladit a ztuhnout. Poté krájíme roládu na plátky.
  4. TIP: Místo Koka sušenek či Esíček můžeme použít i sušenky BeBe nebo jiné máslové sušenky. Pokud použijeme světlé sušenky, přidáme do těsta lžičku kakaa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu