Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší koblihy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 128
Více než hodinu Pro zkušené 20 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6643 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 521 g
Tuky 411 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Globálně proslulé sladké pečivo je i naším národním pokladem. Naučte se světové koblihy a váš kuchyňský repertoár vyloženě zbohatne!

Suroviny

lze nahradit polohrubou moukou
rum 3 PL
mléko 250 ml
vlažné
sůl 1 špetka
nastrouhaná z 1 citronu
olej 250 ml
na smažení
jahodový džem 250 g
nebo jiná zavařenina, nejlépe domácí
nejlépe s vanilkou, na poprášení

Postup

1

V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Kašičku dejte na teplé místo asi na čtvrt hodiny kynout; směs začne pěnit.

2

V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně zatírejte jeden po druhém žloutky.

3

Pak vlijte vzešlé droždí, rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku a s mlékem zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi tři čtvrtě hodiny kynout.

4

Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou naznačte kolečka – těsně vedle sebe, aby vám nezbylo moc odkrojků. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu zavařeniny (nedávejte jí moc, koblihy by při smažení šly ke dnu), zbylá kolečka dokrojte. Položte na zavařeninu, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou. Okraje budou hladké a pevně spojené.

5

Pak koblihy lehce poprašte moukou a nechte na utěrce ještě asi čtvrt hodiny kynout.

6

Tuk rozehřejte v menším hlubším kastrolu. Vhoďte do něj drobek pečiva; pokud tuk začne prskat, je už dost horký.

7

Opatrně vkládejte koblihy, smažte je dozlatova (asi pět minut) a vyjímejte drátěnou naběračkou.

8

Nechte na vrstvě ubrousků okapat přebytečný tuk a podávejte pocukrované.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

07.03.2009 09:49
Byly to mé první koblihy. S těstem jsem se nepárala - všechno jsem nasypala-nalila do domácí pekárny a zapla program "Těsto". Koblihy byly výborné!!!
14.09.2007 08:17
Recept se nachází v č.2/07, str.59

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč